1 JAZZ OG KUNST I GOD FORENING

Inspirerende omgivelser betyder meget for jazzmusikere og jazzpublikum. Kunsthal Aarhus (tidligere Aarhus Kunstbygning) er den perfekte ramme for gode jazzoplevelser. Aarhus Jazzselskab har i en årrække haft dette sted i J. M. Mørks Gade som det foretrukne koncertsted. 

Hugo Rasmussen og Kresten Osgood 2012. Kunsten på væggen spiller med.

 

Tv. Musikkoncentration og billedekunst i baggrunden. Jesper Bodilsen Kunsthal Aarhus 2017.

Th. Billy Hart har spillet med Mads Vinding (b) og Jean Michael Pilch (p) 2011. Børnetegningerne på væggen gør sig godt i det selskab.

 

 

Tv. Trommeslageren Morten Lund midt i et køleskabslandskab sammen med en medspiller. Morten Lund spillede i en periode i starten af karrieren i Klüvers Big Band.

Th. Bassisten Jens Jefsen har lånt sit tøj ud mens han spiller (2016).

 

 

Tv. Marilyn Mazur har ramt i plet ved denne opstilling af trommerne i Aarhus Kunsbygning.

Th. Samspil mellem to ansigter. Thomas Sejthen spiller her med Jacob Danielsen 5 i Aarhus Kunsbygning 2012.

 

 

 

2 JAZZMUSIKERE MED TILKNYTNING TIL AARHUS

Aarhus er kendt for et godt musikmiljø og der er god gang i jazzen. Her er nogle af dem der har præget jazzmijøet i byen.

Peter Vuust ved Aarhus Jazz Festival 2010. Gaffelprismodtager 2008.

 

Tv. John Tchicai nok den mest internationalt kendte Aarhus jazzmusiker. Aarhus Kunstbygning 2007.

Th. To berømte jazzmusikere fra Aarhus. Den verdensberømte John Tchicai og den i Aarhus berømte Jens Balder 2012. Begge er de Gaffelprismodtagere henholdsvis i 2004 og 2012.

 

      

Jakob Bro Aarhus Jazz Festival 2007. God belysning kan give koncertoplevelsen et løft. Nogle gange skjuler for mørk lyssætning musikerne, som man gerne både vil se og høre.

 

Tv. Christian Vuust 2006. Gaffelprismodtager 2016.

Th. Bassist Thomas Sejthen sammen med Benjamin Trærup (s) og Christian Vusst (s) på café Gemmestedet. Aarhus Jazz Festival 2017.  

 

 

 

Th. Jens Christian “Chappe” Jensen best kendt som leder af Blood Sweat Drum and BassBig Band. Gaffelprismodtager 2006. Aarhus Jazz Festival 2018.

Tv. Jens Klüver tidligere leder af Klüvers Big Band. Gaffelprismodtager 1982. Aarhus Jazz Festival 2018. 

 

Jakob Buchanan har i de senere år gjort sig bemærket som komponist ud over at være aktiv i Aarhus Jazz Orchestra (Klüvers Big Band) og egne midre bands. Her sammen med fra venstre Chris Speed (s), Jakob Buchanan (t), Carsten Seyer-Hansen (dir), Simon Toldam (p) og Helge Norbakken (d) efter opførelsen af værket On Rosenhill. Gaffelprismodtager 2007.

 

 

 

Jakob Danielsen til Gaffelpriskoncert i Musikhusets Café. Gaffelprismodtager 2017.

 

 

 

 

 

Louis Hjulmand Aarhus Festuge 2006.

 

 

 

 

 

 

 

3 JAKOB BRO, INTERNATIONALT GENNEMBRUD

Aarhusguitaristen Jakob Bros internationale gennembrud kom med hans triologiudgivelse Balladeering (2009), Time (2011) and December Song (2013) hvor han spillede sammen med kendte udenlanske jazzmusikere bl.a. Lee Konitz. Det to gav en mindeværdig koncert i Aarhus Kunstbygning i 2011, hvor han spillede med bassisten Anders Christensen og trommeslageren Jakob Høyer.

Jakob Bro spiller solo og den gamle Lee Konitz opmærksomt lyttende. Bemærk viskestykket i saxofonen til cool jazz lyd og så kan det bruges til til opvasken bagefter. Aarhus Kunstbygning 2011

 

Tv. Anders Christensen 2011

 

Th. Jakob Høyer 2011

 

 

 

 

 

Tv. Lee Konitz 2011

 

Th. Lee Konitz og Jakob Høyer efter velgennemført koncert 2011

 

 

 

 

4 UDENLANDSKE JAZZSTJERNER I AARHUS

Der har været mange gode udenlanske besøg i Aarhus i de år jeg har fotograferet jazz. de store internationale jazznaven har som regel optådt under Aarhus Jazzfestival. Koncertforeningerne Sunship og Phonognom har også været meget aktive med at få internationale jazzkendiser til Aarhus.

Nordmanden Paal Nilssen-Love i Aarhus 2015 med sit big band Large Unit arrangeret af Sunship på spillestedet Atlas. Large Unit er et big band bestående af hovedsagelig yngre nordiske musikere. Jeg holder meget af dette foto bl.a. fordi jeg sad et dumt sted og troede ikke jeg kunne få et ordentligt foto fra denne placering. Nogle gange er benspænd, som i dette tilfælde, med den dårlige placering, en farbar vej for at få et interessant foto. Iøvrigt har Sunships Rasmus Telling og Torsten Jakobsen gjort en stor indsats for jazzmiljøet i Aarhus.

 

Tv. Tomas Stanko blev inviteret til Aarhus af Sunship i 2014 sammen med pianisten David Virelles, bassisten John Hebert og Gerald Cleaver på trommer.

Th. Jeff Ballard trommer med Klüvers Big Band i 2011.

 

 

           

Den verdenskendte virtuouse jazzbassist Miroslav Vitous spillede til en gratis koncert på Klostertorv ved Aarhus Jazzfestival i 2008! Det har været noget andet for ham end dengang han spillede til kæmpekoncerter i Wether Reports storhedstid. Her pakker han sin bas ud og gør klar til koncerten på Klostertorv. Han tog ikke jakken af under koncerten, det må have været halvkoldt på Klostertorv den dag.

 

Tv. John Scofield (g) og Bill Stewart (d) gæstede Klüvers Big Band i 2011

 

Th. Noderne studeres (2011)

 

 

 

Tv. Peter Erskine og Morten Ramsbøl med Klüvers Big Band 2013.

Th. Jakob Bro har været flittig til at hjemsøge sin gamle hjemby. I de senere år har han medbragt sin trio med Thomas Morgan (b) og Joey Baron (d). Vinterjazz 2019 på Atlas.

 

 

5 UNGE JAZZMUSIKERE I AARHUS

Mange Caféer, barer og restauranter åbner dørene for jazzmusiken under Aarhus Jazz Festival. Her ser vi Anders Vestergaard i 2010 på Fairbar som tidligere var den “verdensberømte”Jazzbar Bent J.

Efter endt uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium er Anders Vestergaard blevet en meget aktiv trommelager specielt indenfor den experimenterende jazz. Her spiller Anders ved Ujazz festivalen 2016 med gruppen Boujeloud.